Woonhuis YF de Smaragd Waalre

Woonhuizen / Waalre

Locatie

de Smaragd Waalre

Opdrachtgever

Particulier

Oplevering

2019

Fase

Opgeleverd

Beusen Architecten | Architect voor woonhuizen

Weliswaar is deze woning opgenomen in het bestemmingsplan van de Smaragd, een uitbreidingswijk in de gemeente Waalre, maar de woning maakt niet zozeer onderdeel uit van een woonhof, maar vormt eerder onderdeel van de traditionele lintbebouwing.
Het programma voorzag vooral ruimtebehoefte op de begane grond en veel minder op de verdieping. De straat vroeg wel om een woning met een dak en geen platte opbouw. Vandaar dat het programma op de verdieping aan de straatzijde is ontworpen, waardoor er ruimte bleef voor een buitenruimte op de verdieping.
In de zijgevel is de eigenwijze opzet van de woning het meest waarneembaar.
De woning oriënteert zich met de woonvertrekken voornamelijk op de tuin, de voorzijde van de woning is redelijk gesloten van karakter.
De opdrachtgever had een hele duidelijke wens voor messing als kleur die aanwezig moest zijn in de presentatie van de woning. Deze wens is vormgegeven in de bekleding van de garagedeur en de voordeur. De bakstenen van de gevel zijn in kleur daarbij ondersteunend en de speciale metselwerkverbanden zorgen ervoor dat de metselwerkvlakken “spreken”.

Bekijk hier al onze woonhuis projecten