Over ons

Onze mensen

Beusen architecten | over ons

ir. Lex Beusen, architect

Na zijn studie aan de Hogeschool in Tilburg is Lex Beusen Cum Laude afgestudeerd aan de Technische Universiteit Delft. Na gewerkt te hebben bij architectenbureau’s van verschillende pluimage is hij in 1997 zijn eigen bureau begonnen samen met een compagnon. Vanaf 2010 is dat bureau als Beusen Architecten zelfstandig verder gegaan.

Duurzaamheid is onderdeel van het DNA van Lex sinds hij al tijdens zijn studie werkte op een architectenbureau dat duurzaamheid als leidmotief hanteerde terwijl de term nog allerminst was ingeburgerd. Het contact met de opdrachtgever vormt de grootste inspiratiebron.

Vanuit dat contact ontstaan de ideeën en komt de interactie met de opdrachtgever op gang.

Het vinden van de balans tussen conceptueel ontwerp en de bouwuitvoering is voor Lex een uitdaging in elk ontwerpproces.

ir. Eveline Bark, architect

Eveline Bark heeft haar studie aan de Technische Universiteit Delft afgerond met een afstudeerproject dat de inspiratiebron is gebleken voor het vervolg van haar carrière. Een modewinkel in een complexe stedenbouwkundige setting. Eveline werkt vanuit een duidelijke analyse van de opdracht om te komen tot ontwerpen die zich onderscheiden door hun herkenbare grafische opzet, in gevel en plattegrond. In het team is Eveline degene die stuurt op basis van het concept dat we als architectenbureau voor ogen hebben bij de start.

Marco van de Water, senior bouwkundige

Marco van de Water heeft zich ontwikkeld van een beginnend tekenaar tot een belangrijke schakel in het bureau. Of het nu gaat om het uitwerken van een complexe verbouwing of een 3d presentatie. Constructief- en ruimtelijk inzicht zorgen ervoor dat de, door de architect, bedachte concepten op een duidelijke manier uitgetekend worden en dat de bestanden door andere partijen in het bouwproces goed bruikbaar zijn. Daarnaast beheert Marco alle software systemen en volgt hij de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied op de voet.

Coen Lemmens, senior bouwkundige

Coen Lemmens heeft zich in zijn bouwkundige praktijk ontwikkeld tot een all-round vakman die pas met uitwerken van een ontwerp begint als hij de achtergronden helemaal kent. Coen is degene die in staat is om de architectonische uitgangspunten te vertalen in bouwkundige details die op de bouwplaats haalbaar en maakbaar zijn. Dat is geen eenvoudige opgave.