Woonhuis vdP Waalre

Woonhuis verbouwingen / Waalre

Locatie

Waalre

Opdrachtgever

Particulier

Oplevering

2004

Fase

Opgeleverd

Beusen Architecten | Architect voor woonhuis verbouwingen

Een woonhuis uit de dertiger jaren van de 20e eeuw dat een aantal minder geslaagde verbouwingen achter de rug had hebben we aangepast aan de wensen van de opdrachtgever.

Belangrijkste ingreep die we hebben gepleegd is de toevoeging van een volume, de tuinkamer. Die maakte het mogelijk dat de bestaande vertrekken zoveel mogelijk konden worden gespaard, conform de wens van de opdrachtgever.

De tuinkamer vormt qua oppervlakte een aanmerkelijke vergroting van het beschikbare woonoppervlakte op de begane grond. Door het contrast tussen bestaand en nieuw ontstaat een spannend geheel waarbij de eigentijdse architectuur van de toevoeging het karakter van het oorspronkelijke woonhuis versterkt.

Het dak van de aanbouw is los gehouden van de onderbouw waardoor het lijkt te zweven. Dat maakt de uitbreiding luchtig ten opzichte van de “massieve” hoofdbouw.

Ook in de materialisatie is gekozen voor contrast tussen oud en nieuw. Het oorspronkelijke woonhuis is in baksteen opgetrokken, de toevoeging is geheel gemaakt in staal, hout en glas.

Bekijk hier al onze verbouwing woonhuis projecten