Woonhuis vD Eindhoven

Woonhuizen / Eindhoven

Locatie

Eindhoven

Opdrachtgever

Particulier

Oplevering

2018

Fase

Opgeleverd

Beusen Architecten | Architect voor woonhuizen

In het plan Waterrijk Eindhoven hebben we op een hoekkavel een woning ontworpen die recht doet aan de bijzondere verkaveling van dit deel van Meerhoven, de Vinex locatie van de gemeente Eindhoven.
De woningen worden weliswaar benoemd als vrijstaand, maar staan kort op elkaar. Er is een formele ontsluiting aan de groene zijde van de openbare ruimte. De informele ontsluiting is via de straat die aan de achterzijde van de woningen is gelegen.
Dat betekent dat er 2 voorkanten ontworpen moesten worden waarbij de formele zijde wel belangrijker is gemaakt. De feitelijke bezoekersentree is gemaakt in de linkerzijgevel aan een pad dat de straat aan de achterzijde verbindt met de ontsluitingsweg aan de voorzijde.
De voorgevel volgt de kromming in de kavel waardoor een sterke binding ontstaat van architectuur en locatie.
Bij de ontsluiting aan de achterzijde, waar tevens op eigen terrein geparkeerd dient te worden, is een royale carport gemaakt die met draaibare lamellen meer of minder deel uitmaakt van de totale ruimtebeleving van het kavel.
Het hoofdvolume is vormgegeven in een donkere strengpers steen. Door de kozijnen diep in de gevel te leggen wordt het introverte karakter van het hoofdvolume versterkt. De woning opent zich volledig aan de tuinzijde.

Bekijk hier al onze woonhuis projecten