Woonhuis tH de Smaragd Waalre

Woonhuizen / Waalre

Locatie

de Smaragd Waalre

Opdrachtgever

Particulier

Oplevering

2019

Fase

Opgeleverd

Beusen Architecten | Architect voor woonhuizen

De Smaragd is een uitbreidingswijk in Waalre waar 4 clusters woningen in de vorm van groene kamers zijn gesitueerd, elk rondom een woonhof. Twee van de clusters worden gerealiseerd binnen een kubistische, moderne vormgeving. De twee andere clusters worden gerealiseerd met een rieten kap in een architectuur met een moderne signatuur.
De woning is gelegen aan een doorgaande weg die omzoomd is met prachtige grote bomen, die mede bepalend zijn voor het uitzicht vanuit de woonkamer. De noordgevel, gelegen aan het woonhof, is introvert ontworpen. Aan deze noordgevel zijn de entree en het parkeren gerealiseerd. De tuin-, en zonzijde daarentegen zijn volledig transparant, waarbij veel aandacht is uitgegaan naar het detailleren van de zonwering. Die valt geheel weg achter de staalconstructie op de hoogte van de verdiepingsvloer.
De lange tuinmuur die uit het volume doorloopt aan de noordzijde van het plan zorgt voor privacy in de tuin. De langgerekte baksteen past heel goed bij het horizontale karakter van de plint van de woning. De lage bijgebouwen zijn niet in baksteen bedacht, maar in een geribbelde Eternit-plaat die in kleur en textuur mooi aansluit bij de bakstenen.
De verdieping is geheel voorzien van buitengevelisolatie en stucwerk. De witte kleur van de opbouw zorgt voor de aansluiting bij de overige woningen rondom het woonhof.

Bekijk hier al onze woonhuis projecten