Villa vD Oerle

Woonhuizen / Oerle

Locatie

Oerle

Opdrachtgever

Particulier

Oplevering

2010

Fase

Opgeleverd

Beusen Architecten | Architect voor woonhuizen

Deze villa is exact gepositioneerd op een plek waar een boerderij stond uit de 50-er jaren van de 20e eeuw. Geen fraaie boerderij maar wel een prachtige locatie.

De lengte van de oorspronkelijke boerderij is exact overgenomen voor het volume dat aan de straat is gelegen. De lage goot en “doorgezakte kap” zijn een verwijzing naar een langgevelboerderij die we in de Kempen veel zien.┬áHet plan kent 2 volumes die beiden met riet zijn gedekt en die van elkaar zijn gescheiden door een tussenlid.

In de plattegrond zijn alle woonfuncties ondergebracht in het grote volume aan de straat, met uitzondering van de hoofdslaapkamer. Die is gelegen in het volume aan de tuin en wel half verdiept. Boven deze slaapkamer is vervolgens een kleine kantoorruimte gesitueerd.

Om de villa te laten passen in de straat is er voor gekozen om een ingetogen materialisatie en kleurstelling te kiezen. De grijze Kolumba bakstenen en de rieten kap zorgen er voor dat het huis vrijwel meteen na oplevering in de straat gezien kan worden alsof het er altijd heeft gestaan.

Het volume aan de tuin kent in feite 2 overkappingen, aan de keuken zijde een prachtig ruim overdekt terras en aan de andere zijde een carport voor 2 auto’s.

Bekijk hier al onze woonhuis projecten