Woonhuis M Eindhoven

Woonhuis verbouwingen / Eindhoven

Locatie

Eindhoven

Opdrachtgever

Particulier

Oplevering

2002

Fase

Opgeleverd

Beusen Architecten | Architect voor woonhuis verbouwingen

Je kunt nog spreken van een verbouwing maar eigenlijk heeft de bestaande villa een zodanige metamorfose ondergaan dat we wel mogen spreken van een nieuw woonhuis. En toch was de verbouwing het oorspronkelijke idee achter de opdracht. Het bestaande woonhuis was als volume niet verkeerd, maar was eigenlijk totaal niet ontworpen met het idee dat de omgeving de moeite waard was. Met name aan de zijde van de riante achtertuin was het gebouw naar binnen gekeerd en donker.

Met name dat laatste wenste de opdrachtgever opgelost te zien worden in de verbouwingsplannen. Die plannen bestonden hoofdzakelijk uit 2 ingrepen. Ten eerste hebben we het hoofdvolume in 2 delen verdeeld en voorzien van een glazen tussenlid, van dak tot aan de begane grond vloer. Dit was nodig om in het midden van de woning te beschikken over voldoende daglicht. Ten tweede hebben we de achtergevel voorzien van grote glasopeningen zodat vanuit alle woonvertrekken kan worden genoten van de tuin. Speciaal vormgegeven is de tuinkamer, grenzend aan de keuken. Vormgegeven als een serre waarvan alle glazen wanden kunnen wegschuiven en waarvan ook het dak geopend kan worden. Op deze manier transformeert een binnenruimte daadwerkelijk in een buitenruimte.

Aan de straatzijde heeft het woonhuis haar bescheiden karakter behouden, ook op uitdrukkelijk verzoek van de opdrachtgever.

Bekijk hier al onze verbouwing woonhuis projecten