Woonhuis vB Eindhoven

Nieuwe woonhuizen / Eindhoven

Locatie

Eindhoven

Opdrachtgever

Particulier

Oplevering

2007

Fase

Opgeleverd

In de uitbreidingswijk worden particuliere kavels uitgegeven. De wijk moet een dorps karakter krijgen en in het beeldkwaliteitsplan liggen veel zaken verankerd om dit voor elkaar te krijgen. Goothoogte, nokhoogte liggen vast evenals de kapvorm. De materialen kennen een beperkte keuze-mogelijkheid.

We hebben ervoor gekozen om eerst een draagstructuur te kiezen, dit hebben we gedaan door een structuur van gelamineerde houten spanten. Dat gaf de mogelijkheid om heel lang met de indeling van de woning te “spelen” zonder dat dit direct consequenties had voor de hoofdopzet. Die moest immers voldoen aan de goothoogte en kapvorm zoals voorgeschreven was.

Uiteindelijk is een plattegrond ontstaan waarbij de living en de eetkeuken onder het lage volume onder de kap zijn geplaatst. Deze ruimten hebben daardoor extra hoogte gekregen hetgeen een extra kwaliteit oplevert.

Door de combinatie van dakvlakken en houten spanten is een sterke hoofdvorm ontstaan, waaronder de verschillende gevelinvullingen secundair zijn geworden.