Revitalisering winkelcentrum Strijp Eindhoven

Detailhandel / Eindhoven

Locatie

Strijpsestraat-Trudostraat, Eindhoven

Opdrachtgever

Van Doormalen Retail Groep

Oplevering

2016

Fase

Opgeleverd

Beusen Architecten | Architect voor detailhandel

De supermarkt van de opdrachtgever was een goedlopende winkel in een sterk verouderd winkelcentrum. Leegstand in het winkelbestand en leegstand in de kantoren op de verdiepingen aan de Trudostraat. Complicerende factor was dat het winkelcentrum ook deel uitmaakt van een complex met appartementen. De structuur van het winkelcentrum is grotendeels teruggebracht naar de oorspronkelijke opzet, waarbij er een verbinding was van de passage die start aan de Strijpsestraat en doorloopt naar het achterliggende parkeerterrein en de passage vanaf de Trudostraat.

Door deze passage op de juiste plaats te leggen, was het mogelijk om de supermarkt te vergroten en de passage voor een groot deel te voorzien van daglicht. Dat leidt tot een metamorfose in het hart van het winkelcentrum waar ook andere winkels dankbaar gebruik hebben kunnen maken door hun entree aan de passages te leggen.

Tevens is het gelukt om de toelevering van de supermarkten aan de Strijpsestraatzijde te realiseren. Dat heeft voor de bruikbaarheid en sfeer aan de zijde van het parkeerterrein positief uitgewerkt. Geen conflicten meer tussen vrachtverkeer en parkerende klanten.  De sociale ruimten zijn verhuisd naar de verdieping waardoor er op de begane grond ruimte voor uitbreiding ontstond, maar waardoor we tevens een betere straatwand aan het parkeerterrein konden realiseren. De entrees van de passages hebben allen hun eigen uitstraling, passend in de specifieke gevel waarin ze zijn gelegen.

De kantoren op de verdiepingen aan de Trudostraat zijn vervangen door appartementen en het volume is aan die straat met 1 verdieping opgetopt, waardoor we een mooie pleinwand hebben gecreëerd voor het naastgelegen Trudoplein.

Aan de straatwanden zijn de oude luifels weggehaald, omdat ze heel laag aan de gevel hingen en het zicht op de winkels verminderden. De nieuwe winkelpuien zijn zo hoog mogelijk gemaakt en er zijn nieuwe luifels toegevoegd in staal en glas.

Bekijk hier al onze detailhandel projecten