Villa S Knegsel

Woonhuizen / Knegsel

Locatie

Knegsel

Opdrachtgever

Particulier

Oplevering

2023

Fase

Uitvoering

Beusen Architecten | Architect voor woonhuizen

Een prachtige locatie aan de rand van Knegsel bood de kans om een woonhuis te ontwerpen dat zich enerzijds kan richten op het vrije uitzicht ten noorden van het woonhuis en anderzijds op de tuin die zich vooral aan de zuidzijde van het woonhuis bevindt. De opdrachtgever had hele specifieke wensen betreffende de architectuur van zijn woonhuis en dat is vooral te zien in de grote overstekende balkons, de grote luifels boven de ramen en de strakke metselwerk wanden.
De grote terrassen rondom de woning zijn verhoogd aangelegd ten opzichte van de tuin waardoor ze als het ware zweven boven de grond.
Het bijgebouw met daarin de ruime garage is verdiept aangelegd, waardoor het niet verbonden is met het hoofdgebouw, de luchtige tussenruimte biedt plaats aan geparkeerde auto’s en tevens aan de informele zijingang van de woning.
Doordat het woonhuis vanuit bestemmingsplanvoorwaarden relatief ver naar achteren op de bouwkavel is gelegen wordt de benadering van de woning residentieel, mede door de lange oprijlaan.

Bekijk hier al onze woonhuis projecten