Villa HJ Sterksel

Woonhuizen/Sterksel

Locatie

Sterksel

Opdrachtgever

Particulier

Oplevering

2022

Fase

Opgeleverd

Beusen Architecten | Architect voor woonhuizen

Midden in een lommerrijke omgeving is op een “verloren” plek in een woonwijk uit de jaren 60 een bouwkavel ontstaan, in feite een groen eiland tussen de buurkavels. Het blijft bijzonder om op een locatie te mogen ontwerpen waar de omgeving gedomineerd wordt door volwassen bomen en volgroeide omliggende tuinen. Het bestemmingsplan heeft, verrassend genoeg, bepaald dat de woning aan de noordzijde van de locatie moest worden gerealiseerd. Het had misschien wel meer voor de hand gelegen om de woning aan de andere zijde van de kavel te positioneren, omdat het dan aan het lint langs de straat zou staan. De bestemmingsplaneis heeft er wel voor gezorgd dat er een prachtige tuin aan de zuidzijde kon worden ontworpen.
De woonverdieping van de woning is opgetild ten opzichte van de tuin, waardoor de tuin extra belevingswaarde heeft gekregen. De woonruimte zelf is vervolgens verdeeld in een grote leefkeuken aan de zijde van de tuin en een meer besloten woonruimte aan de noordzijde van de woning. De overgang van leefkeuken en woonruimte wordt vormgegeven door een hoogteverschil, waarbij de woonruimte hoger is gelegen dan de leefkeuken. De verhoogde woonruimte biedt de mogelijkheid er onder door te rijden naar de garage.
Onder de woonlaag is een aantal ruimten toegevoegd die een patio omsluiten, waarin zich het zwembad bevindt. De woning wordt zowel binnen als buiten bepaald door de verschillende functionele ruimten die toch allemaal informeel met elkaar zijn verbonden.

Bekijk hier al onze woonhuis projecten