Verbouwing kerk Sprang-Capelle

Kantoren / Sprang-Capelle

Locatie

Van der Duinstraat, Sprang-Capelle

Opdrachtgever

Neskrid

Oplevering

2020

Fase

Uitvoering

Beusen Architecten | Architect voor kantoren

In het volume van een voormalige christelijke kerk wordt een kantooromgeving gerealiseerd. Dat wordt gedaan met zoveel mogelijk respect voor het bestaande kerkgebouw. Daarbij hebben we verschil gemaakt tussen de originele kerk en de bijgebouwen die er in latere jaren zijn bijgekomen. Met name de laatste uitbreiding aan de noordzijde is van weinig architectonische betekenis en is letterlijk aangeplakt tegen het kerkgebouw.
Er is gekozen voor een gebouw binnen een gebouw. Een open constructie op de begane grond en daarboven een transparant volume waarin zich ruimten bevinden die meer privacy behoeven.
De spanten en de trekstangen van de bestaande kapconstructie blijven in het zicht.
De constructie van de toevoeging is zichtbaar en stoer aanwezig binnen de muren van de bestaande kerk. Door de toepassing van “warme” materialen en kleuren wordt een aangename ervaring geboden aan de mensen die er werken en aan de bezoekers.
Aan de buitenzijde wordt de entree transparanter gemaakt en in de toekomst kan de eerder gerealiseerde uitbouw aan de noordgevel verdwijnen. Hierdoor blijft een karakteristiek gebouw in het dorp behouden, inclusief de ingetogen uitstraling.
Tegelijk met de nieuwe functie krijgt de duurzaamheidsambitie gestalte. Het bestaande gebouw wordt geheel voorzien van isolatie en de installaties worden van nieuwbouw-niveau. Gebalanceerde ventilatie en verwarming en koeling geheel of gedeeltelijk met een warmtepomp.

Bekijk hier al onze kantoor projecten