Uitbreiding Baanderherencollege Boxtel

Onderwijs / Boxtel

Locatie

Baanderherenweg, Boxtel

Opdrachtgever

Baanderherencollege Boxtel

Oplevering

2002

Fase

Opgeleverd

Beusen Architecten | Architect voor onderwijs

Deze school die oorspronkelijk was opgezet als LTS moest worden aangepast aan de nieuwe opzet als VMBO. Dat betekende dat het onderwijs meer behoefte kreeg aan lesruimten, dat wil zeggen lokalen maar ook andersoortige ruimten waar op niet specifieke wijze klassikaal les gegeven kon worden.

Er is met name gekeken hoe we op de meest verantwoorde en duurzame manier om konden gaan met het bestaande gebouw. Dat heeft geleid tot een optopping van het hoofdgebouw, een dubbele klimaatgevel aan de straatzijde en een toevoeging op de begane grond voor de administratieve functies.

Daarnaast is de routing onderhanden genomen zodat alle vleugels weer goed bereikbaar werden.

Dit plan heeft de GIDO duurzaamheidsprijs gewonnen. Het handhaven van bestaande stalen ramen, het toevoegen van de klimaatgevel en daardoor de mogelijkheid om de luchtkwaliteit in de lokalen te verbeteren waren reden om de prijs toegekend te krijgen. Daarnaast is het vermelden waard dat de school een functie heeft gekregen in de buurt aangezien een aantal ruimten, waaronder de aula, ook door verenigingen gebruikt kunnen worden.

Bekijk hier al onze onderwijs projecten