Uitbreiding Albert Heijn Waalre

Detailhandel / Waalre

Locatie

Den Hof, Waalre

Opdrachtgever

Van Doormalen Retail Groep

Oplevering

2017

Fase

Opgeleverd

Beusen Architecten | Architect voor detailhandel

De Albert Heijn supermarkt aan Den Hof in Waalre was de allereerste supermarkt waar de architect bij betrokken is geweest. De plannen voor de uitbreiding zijn het gevolg van een nauwgezet proces, waarbij heel veel randzaken opgelost zijn alvorens met de uitbreiding begonnen kon worden.
Er zijn panden aangekocht, het parkeerterrein is vergroot en de bereikbaarheid in algemene zin is sterk verbeterd.
De uitbreiding behelst in feite het positioneren van de nieuwe entree aan het parkeerterrein. Daardoor is de gehele winkelopzet gewijzigd, met een betere magazijnfaciliteit en een betere routing voor de klant.
De nieuwe entree is expressief vormgegeven om deze zijde van het gebouw aantrekkelijker te maken. De gevel herbergt immers niet alleen de nieuwe entree, maar geeft ook een doorkijk naar de winkel. Transparantie heeft in dit geval een duidelijke meerwaarde voor de ervaring van de winkel. Het parkeerterrein kent verder vooral gesloten gevels en biedt weinig attractiviteit. Door de expressieve vormgeving wordt een bijdrage geleverd aan een betere gebouwde omgeving.
Door het plafond in een prachtige lichte houtsoort uit te voeren wordt de ruimte binnen als heel plezierig ervaren. Door verschillende houtafmetingen toe te passen wordt de plafondglooiing nog eens extra benadrukt.

Bekijk hier al onze detailhandel projecten