P&P Projects Someren

Bedrijven / Someren

Locatie

Someren

Opdrachtgever

P&P Projects

Oplevering

2017

Fase

Opgeleverd

Beusen Architecten | Architect voor bedrijven

Het bedrijfsgebouw voor P&P Projects is het resultaat van een Design & Build competitie. Samen met Welling van Bree als hoofdaannemer is een plan ontworpen dat aansluit bij het uitgebreide programma van eisen van de opdrachtgever.
Nadat de opdracht is vergund is heel intensief met opdrachtgever overlegd over de exacte uitwerking van de plannen. P&P projects is een bedrijf dat werk levert voor aansprekende opdrachtgevers als de Efteling en Warner Bros.
De huisvesting biedt ruimte aan werkplaats, presentatieruimten en kantoorruimten. De mix en de positionering van de verschillende ruimten in het gebouw is voortdurend onderwerp van discussie geweest. Dat heeft geleid tot een gebouw waar iedereen elkaar kan zien, zowel in de werkplaats als in de kantoorruimten.
Het gebouw is een eenvoudig volume waar alleen de entreegevel als visitekaartje werkt. Deze geheel transparante gevel geeft de mensen in de kantoren prachtig uitzicht en tegelijkertijd kan de bezoeker al van verre zien wie er in dit gebouw is gevestigd. Dat komt tevens doordat de signing is opgenomen in het totale ontwerp.
Het oranje kader is een sprekend element in de herkenbaarheid van het bedrijf.
Ruwbouw en afbouw zijn bijna niet te onderscheiden. De plafonds worden gevormd door de betonnen vloeren met hier en daar een absorberende zone, de installaties zijn in het zicht en de vloeren zijn afgewerkte betonvloeren. Dit “ruwe” ongepolijste karakter past heel goed bij de signatuur van het bedrijf.

Bekijk hier al onze bedrijf projecten