Landhuis P Biezenmortel

Woonhuizen / Biezenmortel

Locatie

Biezenmortel

Opdrachtgever

Particulier

Oplevering

2020

Fase

Opgeleverd

Beusen Architecten | Architect voor woonhuizen

Op de overgang van het vochtige beek- en moeraslandschap van De Brand naar de stuifzanden van de Loonse en Drunense Duinen is een woning ontworpen als een boerderij langs het oude lint. Het plan bestaat uit 2 volumes, een hoofdwoning en een schuur. De schuur is vormgegeven als een Vlaamse schuur met een rieten kap die als een grillige deken over het gebouw is gedrapeerd. De woning is ook onder een rieten kap vormgegeven, maar dan in een abstractere opzet. De rieten kap zweeft boven een gemetselde borstwering. De kleurstelling is binnen een naturel, ingetogen pallet gekozen. Grijze bakstenen, een rieten kap en onbehandelde eiken spanten.
De draagconstructie van beide volumes is gebaseerd op een historische gebint-constructie waarbij de spantbenen binnen het gebouwde volume staan. Hierdoor ontstaat een ruimtelijke opzet binnen de woning, waarbij de indeling een grote mate van vrijheid heeft.
De woning is aan de straatzijde introvert en redelijk gesloten. Aan de tuinzijde opent de woning zich in haar geheel. Vanuit de woning is er een prachtig uitzicht over het perceel. Dat perceel wordt heel zorgvuldig vormgegeven waarbij een deel siertuin is, een deel boomgaard en een gedeelte meer natuurontwikkeling mogelijk maakt, inclusief paddenpoelen en extensieve beplanting.

Bekijk hier al onze woonhuis projecten