Kantoor Waalre

Kantoren / Waalre

Locatie

Michiel de Ruyterstraat Waalre

Opdrachtgever

Van Doormalen Retail Groep

Oplevering

2021

Fase

Uitvoering

Beusen Architecten | Architect voor kantoren

Bij de uitbreiding van de supermarkt aan Den Hof in Waalre in 2018 is rekening gehouden met een toevoeging van een kantoorvolume aan de Michiel de Ruyterstraat. Enerzijds omdat de stedenbouwkundige opzet vraagt om het sluiten van de straatwand ter plaatse van het parkeerterrein en anderzijds omdat de organisatie dringend behoefte heeft aan huisvesting, die meer aansluit bij de meer eigentijdse wijze van werken.
Het gebouw kent een opmerkelijke opbouw. Het heeft weinig massa op de begane grond, hier zijn slechts de entree en berging gesitueerd. Dat heeft te maken met de eis dat het gebouw aan haar parkeerbehoefte moet voldoen op eigen terrein. Dat wil zeggen dat het parkeren onder het gebouw plaatsvindt. Op de verdiepingen zijn de kantoren en vergaderruimten gesitueerd. Om het stevige volume passend te maken in de straatwand is de 2e verdieping uitgevoerd met een groot dakterras aan de straatzijde.
Interessant uitgangspunt is dat de opzet van het gebouw zodanig is gekozen dat het in de toekomst eenvoudig om te bouwen is in een appartementengebouw met 5 of 6 appartementen. Dat verklaart de balkons op de 1e verdieping. Het gebouw is vormgegeven in een traditionele metselwerk-architectuur, zodat het goed past in haar omgeving. De duurzaamheidsambitie is hoog, een gezamenlijke wens van de opdrachtgever en de gemeente Waalre.

Bekijk hier al onze kantoor projecten