Kantoor Graniet Breda

Kantoren / Breda

Locatie

Lage Mosten, Breda

Opdrachtgever

Heijmans Vastgoed

Oplevering

2000

Fase

Opgeleverd

Beusen Architecten | Architect voor kantoren

Het kantoor Graniet was onderdeel van een totale kantoorontwikkeling aan de zuidzijde van Breda. Met een aantal architecten tegelijkertijd is gewerkt aan een totaal plan, waarbij ook de buitenomgeving onderdeel uitmaakt van het ontwerp.

Elke architect heeft een volume ontworpen dat paste binnen het strakke plan dat de gemeente Breda voor het gebied had gemaakt.

De gebruikers waren ten tijde van het maken van het ontwerp nog niet bekend en het ontwerp moest zo flexibel mogelijk worden gemaakt. Daarnaast was de opdracht om te werken binnen het door de opdrachtgever ontwikkelde bouwsysteem van dragende buitengevels en vrijdragende vloeren.

Het gebouw staat op een transparant vormgegeven plint van 2 bouwlagen. Door de plint kleiner te maken dan de bovenbouw is de entree prachtig overdekt komen te liggen binnen het totale volume. De opbouw van de langsgevels is verschillend van opzet, aan de oostzijde zijn het lange doorlopende ramen, voorzien van grote zonweringslamellen, aan de westzijde zijn de raamopeningen kleiner. Ook is er een bewust contrast gemaakt tussen noord- en zuidgevel. Aan de zuidgevels zijn beperkte buitenruimtes gemaakt binnen het volume, aan de noordzijde zijn het grote “bloemen-vensters” die voor de nodige plasticiteit in de gevel zorgen.

Bekijk hier al onze kantoor projecten