Kantoor BMV Veldhoven

Kantoren / Veldhoven

Locatie

Heiberg, Veldhoven

Opdrachtgever

BMV

Oplevering

2017

Fase

Opgeleverd

Beusen Architecten | Architect voor kantoren

Een schetsontwerp van collega architect Joost Brouwer is door ons uitgewerkt tot definitief ontwerp en is door ons uitvoeringsgereed gemaakt. Het plan bestaat uit 2 volumes waarbij antwoord wordt gegeven op de complexe stedenbouwkundige situatie.
Het meest in het oog springende volume “loopt” mee met de bocht in de weg en het andere volume is losgemaakt tot een zelfstandig gebouw.
Elk volume bestaat in feite uit 2 vleugels die van elkaar worden gescheiden door een middenzone waarin de stijgpunten en de natte ruimten zijn gesitueerd.
Die middenzones zijn in de gevel herkenbaar door hun transparantie en de kantoorvleugels juist door hun prachtige grijze bakstenen gevels. Wel zijn hier de raamopeningen zo groot mogelijk gemaakt waardoor het contact met de omgeving optimaal kan worden ervaren.
Door de alternerende positionering van de raamopeningen en de detaillering daarvan met de houten lamellen, ontstaat een spannend en gevarieerd gevelbeeld.
Het door de opdrachtgever gekozen metselwerkverband versterkt het gevoel van vakmanschap en dat sluit heel goed aan bij het vakgebied van de opdrachtgever.

Bekijk hier al onze kantoor projecten