Huis van de vrijwilliger Eindhoven

Kantoren / Eindhoven

Locatie

Willem van Konijnenburglaan Eindhoven

Opdrachtgever

Rode Kruis Eindhoven

Oplevering

nog onbekend

Fase

schetsplan

Beusen Architecten | Architect voor kantoren

Het bestaande gebouw van het Rode Kruis in Eindhoven was een samenstel van gebouwen, dat door verschillende verbouwingen niet meer efficiƫnt was ingedeeld. Daarnaast wilde de organisatie andere vrijwilligersorganisaties bewegen om samen in een nieuwe huisvesting te investeren. Samenwerking tussen de organisaties werd erg belangrijk gevonden.
Om plaats te bieden aan zoveel mogelijk aanverwante organisaties is een inventarisatie gemaakt en is aan de architect gevraagd om een zo flexibel- en compact mogelijk gebouw te ontwerpen. Tegelijkertijd wilde men het gebouw mede kunnen financieren door een gedeelte van het beschikbare terrein te verkopen. De gedachte daarbij was om een woningbouwlocatie te ontwerpen, die goed zou aansluiten op zowel de bestaande als de geplande woonwijken.
Het ontwerp voor het gebouw is een compact volume dat plaats biedt aan allerlei organisaties. De indeling is zodanig gekozen dat er maximaal gewijzigd kan worden zonder dat daar ingrijpende verbouwingen voor nodig zijn. De organisaties delen een aantal functies, zoals vergaderruimten, restaurant, balie en parkeren. Dat parkeren zal plaatsvinden op het dak van het gebouw. Hierdoor ontstaat ruimte op de begane grond voor woningbouw en wordt “het blik” uit het zicht geparkeerd. Het gebouw is zodanig gepositioneerd, dat er plaats is voor een tuin aan de oostzijde van het gebouw.
De opzet van het gedeelte met woningen is een samenstelling van appartementen langs de doorgaande weg en grondgebonden woningen aan het binnenterrein.

Bekijk hier al onze kantoor projecten