Entree Fletcher Hotel Nieuwegein

Hotels / Nieuwegein

Locatie

Buizerdlaan, Nieuwegein

Opdrachtgever

Fletcher Hotels Nederland

Oplevering

2017

Fase

Opgeleverd

fletcher nieuwegein

Beusen Architecten | Architect voor hotels

De Fletcher Hotelgroep heeft haar nieuwe onderkomen gezocht en gekregen in Nieuwegein. Het hotel is een onderdeel van een groot volume waar tevens kantoren en groothandelsactiviteiten zijn ondergebracht.

We hebben als architecten een visie gepresenteerd waarbij het bestaande gebouw een upgrade krijgt en waar 2 onderdelen extra aandacht krijgen. Het eerste onderdeel met extra aandacht vormt de, allesbehalve mooie, parkeergarage die wordt uitgebreid met een wintertuin-achtige opbouw met horecafaciliteiten en terras. Het uitzicht vanaf de bovenzijde van het terras over het groene hart is prachtig. Dit onderdeel is nog niet voor uitvoering vrijgegeven.

Daarnaast was de entree van het hotel weggestopt in een donkere hoek van het gebouw en was het restaurant vanaf de weg nauwelijks waarneembaar in de anonieme architectuur van het bestaande gebouw. Door de entree van het hotel in het midden van de gevel te plaatsen en het restaurant fysiek buiten het gebouw te laten steken, ontstaat een helder concept en een goede herkenbaarheid. Door de vensters groter te maken dan de hoogte van de achterliggende ruimte toelaat, wordt de transparantie van de gevel veel groter en is vanaf de straat de functie goed afleesbaar. Detaillering is met veel aandacht gebeurd, omdat de ruwbouw tegelijkertijd afbouw is.

Bekijk hier al onze hotel projecten