37 appartementen de Brugwachter Helmond

Appartementen / Helmond

Locatie

Kasteellaan Helmond

Oplevering

onbekend

Fase

Schetsontwerp

Beusen Architecten | Architect voor appartementen

De locatie van het ontwerp voor het appartementencomplex ligt op een bijzondere plek in Helmond. Op verschillende schaalniveaus moet het ontwerp antwoord geven op de vragen die door de locatie worden gesteld. Op voetgangersniveau, op het maaiveld, ligt het ontwerp prachtig aan de Kanaallaan en de terrassen die daar zijn gelegen. Een echte verblijfsruimte die dient te worden versterkt.
Aan de zuidzijde grenst het ontwerp aan de Traverse, een autoweg die Helmond in 2 stukken verdeeld en die de contacten tussen enerzijds het kasteel en haar tuinen en anderzijds de Kanaallaan met haar uitnodigende horeca moeilijk maakt. Door het ontwerp letterlijk af te ronden, zal de wandelroute tussen noord en zuid sterk verbeterd worden.
Langs diezelfde Traverse is al een aantal gebouwen gerealiseerd, dat past bij die grote schaal en de afbakening van het centrum van Helmond. Het ontwerp is daarbij de missende schakel. Er is dus gezocht naar een ontwerp dat past in de rij, die begint bij het Kunstkwartier en doorloopt naar Hotel West Ende. Gezien de bijzondere plek is “de Brugwachter”, zoals het ontwerp voor het gebouw is genoemd, de hoogste in de rij.
Het ontwerp bestaat uit 2 lagen parkeergarage, commerciƫle ruimte op de begane grond en 37 appartementen verdeeld over 10 verdiepingen.

Bekijk hier al onze appartement projecten