Bedrijfswoning VdJ Valkenswaard

Woonhuis verbouwingen / Valkenswaard

Locatie

Valkenswaard

Opdrachtgever

Particulier

Oplevering

2003

Fase

Opgeleverd

Beusen Architecten | Architect voor woonhuis verbouwingen

In het buitengebied met haar strenge eisen omtrent bouwregels was de vraag van de opdrachtgever een uitbreiding te maken aan het bestaande woonhuis waar een geluidstudio kon worden ondergebracht. In die geluidstudio kon het geluidsniveau zodanig worden dat dit problemen zou kunnen geven in de woning maar misschien nog wel belangrijker in de naastgelegen stal voor koeien.

Het ontwerp is eigenlijk een omkering van de bestaande woning. Deze woning is gebouwd als houtskeletwoning waarna er een schil omheen is gelegd met bakstenen en dakpannen. In het ontwerp van het nieuwe volume hebben we de houten draagconstructie geheel naar buiten geplaatst. Aan deze western red cedar houten spanten hangt het dak. Dat betekent dat het dak van dakplaten en golfplaten en de positionering van de houten spanten heel nauwkeurig op elkaar zijn afgestemd.

Binnen deze schil van dak en spanten is een doos gebouwd van metselwerk en beton. Dit principe van doos-in-doos zorgt ervoor dat de geluiden niet buiten de binnendoos komen en dus de omgeving blijft gevrijwaard van geluidsoverlast.

Het aangebouwde volume past heel goed in de agrarische omgeving van stallen en akkerland.

Het ontwerp is winnaar geworden voor de Welstandsprijs Noord Brabant 2002 in de categorie verbouwingen en kleine bouwwerken.

Bekijk hier al onze verbouwing woonhuis projecten