33 appartementen woontoren Tholen

Appartementen / Sint-Annaland

Locatie

havenhoofd Sint-Annaland

Opdrachtgever

Okko Project Eindhoven

Oplevering

onbekend

Fase

Schetsplan

appartementen

Beusen Architecten | Architect voor appartementen

In 2007 is een meervoudige architectenselectie gehouden voor een project in de Suzannapolder en het voormalige havenhoofd in Sint-Annaland. Beusen Architecten heeft daarbij de opdracht gekregen om het plan voor een appartementengebouw op de kop van het voormalige havenhoofd uit te werken. Op deze plek heeft in het verleden een groot silogebouw gestaan. Het is de bedoeling dat zich in de plint van het gebouw een mooie horeca voorziening zal vestigen.

Het uitzicht vanaf deze plek op de Oosterschelde en de naastgelegen jachthaven is ronduit spectaculair te noemen. De getijden in de Oosterschelde zorgen voor een wisselend beeld over de jachthaven, waar de jachten met het getij mee bewegen. Het uitzicht rondom, over de Suzannapolder en het authentieke Zeeuwse Tholen, hebben ervoor gezorgd, dat het bouwvolume een cilindervorm heeft gekregen. Het uitzicht is naar alle zijden bijzonder de moeite waard.

In de plattegrond-ontwikkeling bestaat de mogelijkheid 2, 3 of 4 appartementen per bouwlaag te realiseren met een uitzondering voor het penthouse op de bovenste verdieping.
Onder het gebouw, op de hoogte van het huidige Havenplein, is een robuust basement ontworpen, waarin de parkeervoorziening is ondergebracht. Op dijkniveau, in de echte plint van het gebouw, is een horecafunctie meegenomen in de planvorming.

Het stoere ronde gebouw in een grijze baksteen, dat goed past bij de grijze Zeeuwse luchten, is de afronding van een groter plan, waarbij al een aantal appartementengebouwen op het voormalige Havenhoofd is gerealiseerd.

Bekijk hier al onze appartement projecten