24 appartementen + 8 patiowoningen Hapert

Appartementen / Hapert

Locatie

Kerkstraat – Lange Schoor, Hapert

Opdrachtgever

Woningstichting de Zaligheden Eersel

Oplevering

2010

Fase

Opgeleverd

Beusen Architecten | Architect voor appartementen

Een locatie midden in het dorp Hapert waar een aantal panden met gronden is aangekocht door de opdrachtgever om een project mogelijk te maken waar een mate van beschermd wonen mogelijk zou worden gemaakt door middel van realisatie van appartementen.

Door vooraf met mogelijke bewoners en belanghebbenden een aantal sessies te doorlopen is een heel interessant ontwerpmodel aan de architect ter hand gesteld. Belangrijkste uitgangspunt was dat er geen achterkant zou ontstaan in het appartementencomplex, dus geen uitzicht vanuit de omgeving op galerijen en voordeuren. Dat heeft ervoor gezorgd dat de appartementen in de breedte richting zijn ontworpen en dat alle ruimten over veel daglicht beschikken en uitzicht hebben. Dat heeft geleid tot een semi-overdekte binnenstraat met een heel plezierige verblijfskwaliteit, mede doordat de binnenstraat geheel is gematerialiseerd in hout. Dit als tegenwicht voor de “harde” materialen die we terugvinden in de straatgevels.

In het appartementencomplex is een gemeenschappelijke ruimte ontworpen, waar bewoners van het complex gebruik van kunnen maken. Het stedenbouwkundig ontwerp rondom het binnenplein is compleet gemaakt door de toevoeging van een 8-tal patiowoningen. Doordat het parkeren van het appartementencomplex onder het gebouw plaatsvindt, is het plein als verkeersluwe ruimte vormgegeven.

Zowel de aankleding van de binnenstraat als de openbare inrichting van het buitenplein is ontworpen door landschapsarchitecte Edith Kolkman uit Boxtel.

Bekijk hier al onze appartement projecten