Uitbreiding Albert Heijn Eindhoven

Detailhandel / Eindhoven

Locatie

Leenderweg, Eindhoven

Opdrachtgever

Van Doormalen Retail Groep

Oplevering

2016

Fase

Opgeleverd

Beusen Architecten | Architect voor detailhandel

Deze binnenstedelijke locatie is volledig op de schop gegaan. Het was een historisch gegroeide supermarkt met alle logistieke problemen van dien. De supermarkt kon slechts beschikken over enkele parkeerplaatsen en het laden en lossen vond plaats op straat. Het oorspronkelijke parkeerterrein was grotendeels eigendom van het appartementencomplex boven de winkel.

De winkel is onherkenbaar verbouwd en uitgebreid. Er is een deel van de openbare ruimte aangekocht om het laden en lossen overdekt, binnen het gebouwvolume, op te lossen. De sociale ruimten en kantoren van de supermarkt zijn naar de 1e verdieping verhuisd. Vervolgens zijn er nog 9 appartementen toegevoegd. Het parkeren voor bestaande en nieuwe appartementen is opgelost op het dak van de winkel. Deze overdekte parkeervoorziening voor 22 auto’s is bereikbaar middels een auto-lift.

Het parkeerterrein op de begane grond komt nu grotendeels ten goede aan de winkel. Dit soort innovatieve oplossingen kunnen alleen gerealiseerd worden als een opdrachtgever een duidelijk doel voor ogen heeft. Hoe maken we de winkel toekomstbestendig en hoe geven we de klant de centrale plek in dit proces. De directe omwonenden zijn vanaf het allereerste idee betrokken geweest bij de planvorming.

Bekijk hier al onze detailhandel projecten