AH Heeze

Detailhandel / Heeze

Locatie

Heeze

Opdrachtgever

Franchise ondernemer

Oplevering

Onbekend

Fase

Schetsplan

Beusen Architecten | Architect voor detailhandel

De locatie aan de doorgaande weg van Heeze naar Geldrop wordt nu nog gekenmerkt door een benzinepompstation met een aantal bijgebouwen. Een supermarkt midden in een bestaande bebouwde omgeving brengt altijd de uitdaging met zich mee, dat er veel ruimte dient te worden ingeruimd voor parkeren. Door de opdrachtgever is een aantal architecten uitgenodigd om een visie te geven op welke manier de winkel met het parkeren in te passen is in het weefsel van de doorgaande straat. In het bestemmingsplan is een aantal zaken vastgelegd, de plaats van het laden en lossen, de plaats van de bebouwing en de plaats van het parkeren.
Wij zijn in onze opzet uitgegaan van een gebouw waarbij winkel en bovenwoningen onderdeel uitmaken van een totaalbeeld. Geen winkelplint met daarboven woningen met een kap, zoals dat wellicht wordt verwacht, maar juist een beeldtaal waarbij de invulling van de gevel bepaald kan worden door de functie die erachter ligt. Woningen en winkel horen onlosmakelijk bij elkaar. Op maaiveld hoogte zijn de fysieke gevels achter een façade vormgegeven, waardoor een gelaagd beeld ontstaat op voetgangersniveau. Daardoor is de winkelpui ondergeschikt gemaakt aan het totaalbeeld, dat geeft de ondernemer tegelijkertijd de mogelijkheid om puien “dicht te plakken” als de winkelindeling daarom vraagt. De kwaliteit van de gevel blijft hierbij intact.
De abstracte gevelopeningen op de verdiepingen sluiten goed aan bij de woonfuncties aan de straatzijde. Beleving van de straat vanuit de woning staat hierbij centraal, de slaapvertrekken liggen aan een gemeenschappelijke binnenruimte.

Bekijk hier al onze detailhandel projecten