18 appartementen Trolliuslaan Waalre

Appartementen / Waalre

Locatie

Waalre

Opdrachtgever

ARLO Vastgoed

Oplevering

2024

Fase

Uitvoering

Beusen Architecten | Architect voor appartementen

Op een inbreidingslocatie in het kerkdorp Aalst zijn 2 blokken van 9 appartementen gesitueerd aan een voetgangersroute met veel openbaar groen. De blokken staan weliswaar los van elkaar, maar worden aan de achterzijde gekoppeld door de doorgaande galerijen. Door de 2 blokken los van elkaar te houden ontstaat er vanuit het openbaar groen een doorzicht tussen de blokken.
Het is mogelijk om als bezoeker tussen de blokken door te bewegen.
De appartementen zijn van elkaar gescheiden door de balkons, waardoor een afwisselend ritme ontstaat in open en gesloten delen. Dit om te voorkomen dat het openbaar groen visueel afgesloten wordt door een gesloten wand.
Daar waar de 2 blokken van elkaar zijn gescheiden is een hoogte accent aangebracht van een extra woonlaag. Deze appartementen zijn groter dan de appartementen op de lager gelegen verdiepingen.
De rode baksteen past goed in de omgeving, de uitzondering wordt gevormd door de achtergevel van de 2e verdieping. Die is in hout uitgevoerd, omdat deze gevel vrijwel blind is aan die zijde. Dat heeft te maken met de privacy van de buren die met hun tuinen grenzen aan het plan. De houten gevelbekleding geeft de blinde gevel een vriendelijk karakter.
Parkeren is geheel op eigen terrein opgelost en dat geldt tevens voor de benodigde infiltratie van regenwater.

Bekijk hier al onze appartement projecten