15 woningen Steensel-Noord

grondgebonden woningen / Steensel

Locatie

Steensel-Noord

Opdrachtgever

van Santvoort Bouw

Oplevering

2018

Fase

Opgeleverd

Beusen Architecten | Architect voor grondgebonden woningen

Steensel Noord is een bestemmingsplan dat aan de Noordzijde van het dorp Steensel is gelegen. Het wordt begrensd door het riviertje de Gender.
In het bestemmingsplan, met een stevige beeldkwaliteitsparagraaf, was plaats voor invullingen op 2 locaties. De ene locatie is direct aan de Gender gelegen en zoekt een invulling met lage woningen, direct gelegen aan de openbare ruimte. De andere locatie is gelegen langs een woonstraat waar al een kleine ontwikkeling heeft plaatsgevonden middels een gerealiseerde 2 onder 1 kapwoning.
De invulling langs de Gender is ontworpen in de vorm van 4 patiowoningen. De woningen zijn optimaal georiƫnteerd op het uitzicht, dit wordt met name manifest door de grote raampartijen aan de noordgevel.
De woningen zijn voorzien van bijzondere metselwerkverbanden en vervolgens gekeimd. Een kapconstructie vormt als accent aan de zijgevel van de patiowoningen de inleiding tot de achterliggende woonwijk.
De woningen in de woonstraat zullen een dorpse uitstraling krijgen. Dat is vooral gezocht in de eenvoudige hoofdopzet en materialisatie. Het is een straatwand geworden die bestaat uit 8 2onder1 kapwoningen en 3 vrijstaande woningen.

Bekijk hier al onze grondgebonden woning projecten