Woonhuis B Waalre

Woonhuizen / Waalre

Locatie

Waalre

Opdrachtgever

Particulier

Oplevering

2003

Fase

Opgeleverd

Beusen Architecten | Architect voor woonhuizen

Deze villa is gelegen tegen de bosrand. In een straat met een bijzonder smal profiel is er voor gekozen om de straatzijde “gesloten” te ontwerpen i.v.m. privacy en juist aan de achterzijde de woning geheel te openen naar het buitengebied.

Om ook in het hart van de woning daglicht te krijgen is een patio ontworpen. De overgang buiten-binnen krijgt met zo’n patio een extra dimensie.

Het gebogen metalen dak zorgt voor een eigenwijze vertaling van het thema dak, zoals dat in de beeldkwaliteit was voorgeschreven. De patio is ook uitgesneden uit dit dakvolume, waardoor er een mooie geleding in het volume ontstaat.

Bekijk hier al onze woonhuis projecten