10 luxe appartementen residentie Bos en Duin Waalre

Appartementen / Waalre

Locatie

Lissevenlaan Waalre

Opdrachtgever

particulier

Oplevering

onbekend

Fase

Schetsontwerp

Beusen Architecten | Architect voor appartementen

In 2012 werd het gemeentehuis van de gemeente Waalre door een aanslag in de as gelegd. Er zijn door de gemeente studies verricht omtrent de locatie van een nieuw gemeentehuis. Daarbij leek lange tijd een voorkeursvariant te bestaan, waarbij de bestaande locatie vrij zou komen voor een nieuwe invulling.
Die nieuwe invulling zou bestaan uit herbouw van het oorspronkelijke deel, een rijksmonument en de toevoeging van 2 vrijstaande volumes met appartementen.
De appartementengebouwen met mooie ruime appartementen worden prachtig ingepast in de groene, bosrijke omgeving, met uitzicht op het aanwezige water. Juist door de losse ligging van de 3 gebouwen ontstaat lucht en ruimte op een locatie die in het verleden gedomineerd werd door een samengeklonterd gebouw waarin de gemeente Waalre was gehuisvest.
De naam “residentie Bos en Duin” is rechtstreeks gekoppeld aan de villawijk aan de andere zijde van het water, waar het landschap wordt gekenmerkt door bos, kleinschalige zandverstuivingen en vennen.

Bekijk hier al onze appartement projecten